Uniós támogatások


Az IKRON számos saját projektet valósított meg az elmúlt időszakban, és a Széchenyi 2020 infokommunikációs pályázatain is hatékonyan működik együtt partnereivel.


 


Cégünk a GINOP pályázatok, valamint a GINOP Plusz felhívások hivatalos ERP szállítója. Az uniós támogatások segítségével költséghatékonyan vezetheti be az általunk fejlesztett PEAS Vállalatirányítási Rendszert és Plutius ERP-t.

Az alábbiakban tájékozódhat sikeresen lezárult képzési, egészségvédelmi és K+F projektjeinkről, illetve olyan pályázati lehetőségekről is, melyek keretében vállalatirányítási rendszer és kapcsolódó IT szolgáltatás szerezhető be.

Pályázati lehetőségek

Informatikai fejlesztés, vállalatirányítási rendszer pályázattal?A Széchenyi 2020 és Plusz fejlesztési programok lehetőséget kínálnak információs technológia-fejlesztésre, melyben a pályázók kizárólag minősített szállítótól szerezhetnek be vállalatirányítási rendszert.

Az IKRON Kft. 2016 óta minősített szállító a GINOP-3.2.1 Modern Vállalkozások Program (MVP) "Vállalkozz digitálisan!" elnevezésű projektjében, így megfelel a pályázati előfeltételeknek a korábbi GINOP, VEKOP és az új GINOP Plusz felhívások esetében is.
Az MVP keretében kedvezményesen vásárolhatja meg vállalatirányítási rendszereinket és kapcsolódó üzleti felhőszolgáltatásainkat, mellyel hozzájárulunk az elavult informatikai rendszerek lecseréléséhez és versenyképessége növeléséhez.

Keresse az IKRON termékeit a Modern Vállalkozások Programjának belső felületén és pályázzon velünk!

ERP bevezetésére pályázna?További információkért keressen bennünket bizalommal, kérjen személyre szabott ajánlatot! Szaktanácsadónk és külső pályázati szakértőink segítenek a pályázati dokumentáció összeállításában és nyertes projektje menedzselésében is.

  Kérjük, jelölje be, melyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik!

  PEAS Vállalatirányítási RendszerPlutius ERPRendszerfelügyelet és -üzemeltetésRendszerintegrációVirtuális szerver (VPS) szolgáltatásWebhostingHonlapkészítésIroda IT üzemeltetés

  Az alábbi pályázataink a Széchenyi 2020 fejlesztési időszakban valósultak meg, illetve a Széchenyi Terv Plusz és az NKFI alapból nyertek támogatást.


  1Telephely- és technológiafejlesztés az IKRON Kft.-nél
  Kedvezményezett neve: IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft.
  Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02239
  Támogatás összege: 208 700 289 Ft
  Fejlesztés tárgya, célja: Új telephely- és technológiafejlesztés
  Támogatás mértéke: 70% (feltételesen vissza nem térítendő)
  A projekt fizikai befejezése: 2023.11.10.

  Projekt tartalmának bemutatása:
  Az IKRON Kft. Szeged, Szilágyi utcai telephelyének fejlesztését azzal a céllal valósítjuk meg, hogy minden igényt kielégítő, modern bemutató terem álljon rendelkezésre a cég nemzetközi értékesítéséhez, továbbá komfortos munkairodákat biztosítsunk növekvő számú munkatársainknak, a fejlesztés, support és értékesítés területén. A projekt keretében fejlesztendő tevékenység a felhőalapú Plutius gemifikációs ERP robotizációjához kapcsolódó gyártási rendszerre való kiterjesztése, kiegészítése és a Plutius nemzetközi piacra vitelének megalapozása. A piacra jutás megalapozására marketing és pénzügyi tanácsadást veszünk igénybe. Emellett olyan képzésekkel kívánjuk fejleszteni a szervezet vezetőinek, munkavállalóinak soft skilljeit, melyek támogatják a hatékony csapaton belüli és ügyfélszolgálati kommunikációt, illetve fejlesztik a motivációs, visszacsatolási és időgazdálkodási készségeket.
  2Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
  Adós neve: IKRON Kft.
  A Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B
  A Kölcsön összege: 136 900 000 Ft

  Forgóeszköz finanszírozás rövid megnevezése, célja: Mikro-, kis- és középvállalkozások technikai korszerűsítése c. hitelprogram működési költség finanszírozás

  Forgóeszköz finanszírozás rövid bemutatása: A kölcsön segítségével célunk az IKRON Kft. technológiai korszerűsítése, illetve szolgáltatásfejlesztése.

  3Azonnali fizetési rendszer terminál kifejlesztése kártyaelfogadással és integrált online pénztárgép funkcionalitással
  Kedvezményezett neve: TEKINVEST HOLDING Zrt. (konzorciumvezető)
  IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. (konzorciumi tag)
  Projektazonosító: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00132
  Támogatás összege: 351 621 047 Ft
  Támogatás mértéke: 60%
  A projekt fizikai befejezése: 2023.11.30.

  Projekt tartalmának bemutatása:
  Azonnali fizetési rendszer terminál kifejlesztése, amelybe integrálódik online pénztárgép funkcionalitás. A megvalósítása, amely komplex biztonsági kulcs kezelést igényel speciális hardver tervezési megoldásokkal. A megvalósítás célja, hogy olyan kompakt eszközt hozzon létre, amely integráltan tartalmazza az azonnali fizetés szolgáltatásait és megfeleljen az online pénztárgépek műszaki specifikációjának. A megvalósítás többszintű komplex tervezést igényel, amelynek meg kell felelnie mint hardware mint szoftver tervezési szempontból jogszabályi és szabványokban megfogalmazott elvárásoknak. A megvalósítási tevékenység átfogja külső design kinézet ergonomikus megtervezését. A dizájn alapján a műanyag alkatrészek gyártástechnológiának kidolgozását és sorozatgyártásra történő kialakítását. Az elektronikai panelek alkalmazott processzor technológiájával történő kifejlesztését. A megvalósítás tartalmazza a terminál azonnali fizetési rendszer történő integrálódáshoz szükséges szoftver technológiai fejlesztéseket és szolgáltatásokat.
  4Hatékonyság növelő munkavállalói képzések az IKRON Kft.-nél
  A pályázati felhívás címe: GINOP-6.1.6-17 – Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára

  A szerződött támogatás összege:
  21 897 000 Ft
  A vissza nem térítendő támogatás mértéke:
  100%
  A projekt befejezési dátuma:
  2019.12.31.
  A projekt azonosító száma:
  GINOP-6.1.6-17-2018-00945

  Jelen projekt célja, hogy a korábban jól hasznosult tréningek folytatódjanak, az új képzések beépüljenek az egész életen tartó tanulás és készségfejlesztés folyamatába. A projekt keretében megvalósuló képzések elégedettségméréseinek eredményeit a következő évek képzési terveinél is hasznosítani tudjuk. A képzések megvalósítását 2019-ben tervezzük, a vásárolt szolgáltatásként megvalósuló külső képzésekben várhatóan 30 fő vesz részt. A jelenlegi dolgozók képzettségi szintje, felkészültsége változó, és bár digitális kompetenciáik az átlagosnál jobbnak mondhatók, a vállalaton belüli kommunikáció fejlesztésre szorul. Szakembereink folyamatos képzése a cég versenyképességének feltétele, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy fejlesztőink és rendszergazdáink az IKT technológiai újdonságaival és a nemzetközi trendekkel is lépést tudjanak tartani. A közel 22 millió Ft összköltségű projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósul meg az Európai Szociális Alap támogatásával.

  5Multiprocesszoros adat gyűjtő és elemző platform kifejlesztése
  A kedvezményezett neve: TEKINVEST HOLDING Korlátolt Felelősségű Társaság
  Konzorciumi partner: IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft.
  A projekt teljes címe: Domain független szenzor-hálózat-nyelven alapuló multiprocesszoros adat gyűjtő és elemző platform kifejlesztése gemifikációs vállalatirányítási és online fizetési rendszerek megvalósításához
  A szerződött támogatás összege:
  401 590 608 Ft
  A támogatás mértéke: 65.28% A projekt befejezési dátuma:
  2019.09.30.
  A projekt azonosító száma:
  GINOP-2.1.1-15-2015-00669

  A fejlesztés célja egy multiprocesszoros adatgyűjtő és –elemző platform kifejlesztése, amely lehetőséget biztosít gemifikációs vállalatirányítási rendszerek és online fizetési rendszerek megvalósítására, és amely fejlesztés hazai és nemzetközi szinten egyaránt használható és egyedülálló lesz. Az IKT piacon jelenleg nem áll rendelkezésre a vállalatirányítási rendszerek tekintetében olyan közös keret, amely minden specifikus területen (pl. mezőgazdaság, szállítmányozás, vagy éppen IT) biztosítja a megfelelő hátteret és általános funkcionalitásokat. A projekt célja egy olyan domain független megoldás megtervezése és kifejlesztése, amely segítségével hatékonyan elkészíthető vállalatok által monitorozni kívánt eszközeik valós idejű monitorozására és a begyűjtött adatok elemzésére szolgáló prototípus eszközcsalád. Az eszközök szenzoraiból gyűjtött információk különösképpen fontosak a cégek versenyképességének növelése szempontjából, hiszen a kapott és elemzett adatok segítségével rávilágíthatunk a nem hatékonyan működő belső folyamatokra. Az ily módon monitorozott eszközöket használó munkavállalók motivációjának növelése érdekében a rendszer által kapott információk egy úgynevezett gemifikáció alapú vállalatirányítási rendszerbe kerülnek további feldolgozásra. Mivel jelenleg ezt a technológiát kevés helyen alkalmazzák, de ahol már bevezették ott lényegesen javult a termelés, illetve a dolgozók motiváltsága, várhatóan nagy piaci igény lesz rá a továbbiakban nemzetközi szinten is. A projekt eredményeként létrejön egy általános, szenzor-hálózatok leírására szolgáló absztrakt nyelv; generikus, felhő-alapú szenzor-hálózat; online fizetési rendszer prototípusa; valamint gemifikáció alapú ERP vállalatirányítási rendszer prototípusa.

  A mintegy 615,19 millió forint összköltségű projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 401,59 millió forint támogatást nyert. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt 2019. szeptember 30-án zárul.

  6Rugalmas foglalkoztatás bevezetése az IKRON Kft.-nél
  A projekt azonosító száma:
  GINOP-5.3.2-16-2016-00069
  A projekt címe: “Családbarát, rugalmas foglalkoztatási módszerek bevezetése az Ikron Fejlesztő és Szolgáltató Kft.-nél”
  A projekt megvalósítási időszaka:2017.01.01. – 2017.12.31.
  A projekt összköltsége: 14 798 700 Ft;
  a támogatás intenzitása 96,08%

  Az IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. GINOP-5.3.2-16 “A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban – rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál” című pályázati konstrukció keretén belül nyújtott be pályázatot.
  A projekt célja a Rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése tanácsadás, tréning, műhelymunka, coaching segítségével, valamint egy fő új, hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatása rugalmas munkakörben.
  Az IKRON Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretében 14 218 200 Ft támogatásban részesült.
  A projekt során munkahelyi és vezetői tréningek, coachingok és műhelymunkák valósultak meg, ezen kívül mivel, az új hátrányos helyzetű munkavállalót kifejezetten iOS-es fejlesztésekre vettük föl, tesztelő munkájához az alábbi eszközök kerültek beszerzésre: 1 db Apple MacBook Air
  Az IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. GINOP-5.3.2-16 “A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban – rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál” című pályázati konstrukció keretén belül nyújtott be pályázatot.
  A projekt célja a Rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése tanácsadás, tréning, műhelymunka, coaching segítségével, valamint egy fő új, hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatása rugalmas munkakörben.
  Az IKRON Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretében 14 218 200 Ft támogatásban részesült.
  A projekt során munkahelyi és vezetői tréningek, coachingok és műhelymunkák valósultak meg, ezen kívül mivel, az új hátrányos helyzetű munkavállalót kifejezetten iOS-es fejlesztésekre vettük föl, tesztelő munkájához az alábbi eszközök kerültek beszerzésre:
  1 db Apple MacBook Air
  1 db Apple iPad Pro 9,7″
  1 db Apple iPhone 7

  A távmunka biztonságos biztosításához beszereztünk 1 db TeamViewer licencet, valamint 1 db Supermicro szervert.
  1 db Apple iPad Pro 9,7″
  1 db Apple iPhone 7

  A távmunka biztonságos biztosításához beszereztünk 1 db TeamViewer licencet, valamint 1 db Supermicro szervert.

  Nyertes projektjeink